Annonse
[pro_ad_display_adzone id=2109][pro_ad_display_adzone id=2580]

Formidabel oppstartssuksess for dansk bakeri

I Mittkongsvinger.no har vi en artikkelserie som vi kaller Våg & Vinn. De handler om folk som våger å satse på egen virksomhetvågogvinn, og som lykkes med å treffe markedet med sitt konsept. Og det ser det virkelig ut til at Gulbrandsens bakeri i Glommengata på statsjonssida har gjort.

Kundene strømmer på, og siden siden de åpnet dørene til det nye danske bakeriet i
Kongsvinger 11.desember i fjor, har varene bokstavelig talt gått unna som varmt hvetebrød.

– Det er helt sinnsykt! Vi har jobbet med ideen om å åpne et dansk bakeri i to år, og visste at det var et marked for våre produkter. Men at behovet er så stort hadde vi aldri drømt om denne responsen, forteller Ine Guldbrandsen.

Hun driver bakeriet sammen med sin mann Geir og sønnen Christian, og forteller at de jobber dag og natt, og kan likevel ikke produsere nok.

fil-06-01-2017-11-47-25
Det var konstant kø da Mittkongsvinger.no var innom for å snakke med Ine, Christer og Geir i Gulbrandsens bakeri fredag formiddag. Foto: Irén Carlstrøm.

Må ansette flere

– Nå skal vi snakke med en baker og vi har også med oss en elev på Sentrum videregående skole til å betjene kundene, slik at jeg kan delta mer i produksjonen, forteller hun.

Da Mittkongsvinger.no er innom fredag formiddag er det en jevn strøm av kunder og konstant kø ved disken. Ine må unnskylde til flere kunder at de er utsolgt for enkelte bakervarer, mens mannen Geir for fullt baker på kjøkkenet for å fylle opp med bakervarer i hyllene.

Tre av kundene som er innom og handler er Hilde Bjørnseth, Mali Granheim og Malin Marie Hjalmarsen.

– Hva tenker dere om å få et dansk bakeri i byen?

– Vi pleier å feriere i Danmark i sommerferien, og der har de så mange gode bakervarer. Disse varene ligner på det vi kjøper i Danmark, og smaker kjempegodt, sier Mali. 

fil-06-01-2017-11-42-17
Hilde Bjørnseth (t.v), Mali Granheim og Malin Marie Hjalmarsen tar seg god tid og smaker på brød og handler danske bakervarer hos Gulbrandsens bakeri i Glommengata. Foto: Irén Carlstrøm.

Smaksprøver og kundeønsker

På disken ligger det flere brød, og alle som er innom kan få en smakebit på brødene dersom de ønsker det før de handler.

fil-06-01-2017-11-45-45
På disken har Ine mange brød liggende som kundene kan smake på før de bestemmer seg. Foto: Irén Carlstrøm.

– Det er viktig å bake brød som metter godt. Vi har et rugbrød som er veldig populært, og smak gjerne på dette brødet med valnøtter. Det er fantastisk godt, sier Ine og skjærer opp biter av et brød som kundene smaker på. 

En av kundene sier at han mener prisene er for lave på bakervarene til Ine sammenlignet med tilsvarende bakerier i for eksemple Oslo, men det er hun helt uenig i.

– For oss er det viktig å selge mye, og det er helt vilt hvordan noen overpriser produktene sine. Ta for eksempel våre kremkaker. Jeg vet at enkelte tar en mye høyere pris for kremkaker som er en dag gamle. I følge danske regler skal kremkaker  være dagsferske, og da tar vi en pris som sørger for at alt blir utsolgt, forklarer hun bestemt.

Ellers har hun en utpreget serviceinnstilling, og lytter til kundene sine og spør dem hva de vil ha.

Med stolthet kan hun fortelle at hun begynte å jobbe i et konditori da hun var 11 år gammel, og har hatt det som fag siden 1991.

– Kvalitet er viktig, og vi ønsker å tilby godt dansk bakverk. Det er så hyggelig at Kongsvinger har tatt i mot tilbudet vårt på denne måten, forteller Ine og avslutter:

– Du må også få med at alt interiør og hyller er laget av Ellingsen Håndtverkerservice, som har gjort en fantastisk innsats for oss!