Annonse
[pro_ad_display_adzone id=2109][pro_ad_display_adzone id=2580]

Fantastisk oppslutning på åpningen av Grautstua på Drengen gårdsysteri

Tom Charles Lukashaugen og kona Ulla Walsøe Lukashaugen  innviet den nye Grautstua på Drengen gårdsysteri med å invitere til en stemningsfull åpning med gode opplevelser i dag. Og folk møtte opp og koste seg!

Se videoklipp med atmosfære og en liten «spesialopptreden» av Erik Lukashaugen og Bjørge Verbaan nederst i artikkelen.

grautstua
Både små og store koste seg med rømmegraut og spekemat. Fra høyre: Mille Marie, Pernille, Lilly Sofia og Petra – alle med Skarstad som etternavn. Til venstre er Ole Hansen, mens gutta ved bordet ikke ville være med på bildet.

Brandval skoleskorps dro det hele i gang med musikk og drillpiker, og til sammen over 150 personer koste seg med nydelig rømmegraut, spekemat, hjemmelagde kaker – alt inntatt i idylliske omgivelser til tonene fra de dyktige musikerne, låtskriverne og fetterne Erik Lukashaugen og Bjørge Verbaan.

grautstua1
Tom Charles serverer rømmegraut og spekemat med god hjelp fra blant annet kusinen Merete Syversen.

– Dette må da ha vært en formidabel suksessåpning for dere?

– Ja, det har virkelig gått over all forventning! Vi er så glade for alle folk som kom i dag, og er takknemlige for all god hjelp vi har fått fra familie, venner og andre for å få til dette, sier Ulla og Tom Charles.

De hadde laget 160 porsjoner grøt på forhånd, og Tom Charles var raus med porsjonene, så de måtte derfor koke mer i løpet av dagen, for at alle som kom skulle få smake på grauten laget på den velsmakende rømmen fra gårdsysteriet.

– Da Mittkongsvinger.no var på besøk hos Skarstad Gartneri i vår, trakk Anette i gårdsbutikken nettopp frem rømmen og pultosten fra Drengen Gardsysteri som veldig populære produkter. Hva tenker dere om det?

– Ja, det er så utrolig moro at vi har fått så gode tilbakemeldinger, og vi er så glade for at Skaslien Gjestgiveri og Bøndernes Hus på Brandval bruker rømmen i maten sin, og ikke minst at gårdsbutikken på Skarstad og Joker´n på Brandval selger produktene våre, sier Tom Charles.

grautstua3
Ulla Walsøe Lukashaugen har hatt ansvar for det kreative og innredning av den nyåpnede Grautstua. Her er det detaljer som teller!

Mens Tom Charles jobber iherdig bak disken og serverer sultne graut-gjester, får jeg en lang og god prat med kona Ulla, som til vanlig jobber som lærer, men som har bistått med kreativt og fysisk arbeid for å bygge ut, innrede og skape de personlige detaljene som gjør Grautstua til et trivelig sted å besøke.

Da Tom Charles bestemte seg for å satse på kuer, kjøpte de først en og så noen flere fra Røros av rasen Sidet trønder- og nordlandsfe. Han tok ystekurs i Våler, og har jobbet intenst for å utvikle ysteriet på gården, kan Ulla stolt fortelle.

Drengen Gardsysteri har fått støtte fra næringsfondet i Kongsvinger kommune og fra Innovasjon Norge i etableringsfasen, men de er begge klare på at det vil ta tid og mye hardt arbeid for å få økonomi i satsingen.

Med den nye Gratustua håper de på å skape et sted folk kan besøke og kose seg i rolige omgivelser, og at folk i nærområdet vil ta i mot tilbudet godt, og at mange stikker innom i løpet av sommeren.

grautstua2
Bjørge Verbaan og Erik Lukashaugen er dyktige musikere, låtskrivere og fettere. De tok seg god tid etter konserten på Grautstua i dag.

Mittkongsvinger.no rakk ikke konserten med Erik Lukashaugen og Bjørge Verbaan, men som seg hør og bør på et sted som Grauthuset, tok de seg god til til en prat om musikken, prosjekter de jobber med, og ikke minst muligheter for utvikling i Kongsvinger. Og jammen bød de ikke på et lite ekstranummer til ære for reporteren også!

Både små og store gjester var strålende fornøyde med både servering, underholdning og den avslappende stemningen i dag, og for de som ikke fikk med seg åpningen, kan vi fortelle at det også er åpent mellom 11-17 i morgen, og vil ha åpent torsdag-søndag i hele juli.

grautstua4
Både små og store besøkte Grautstua i dag, og var veldig fornøyde med både mat og underholdning.

Så vil du kose deg med verdens beste rømmegraut med trivelige folk i den idylliske Grautstua, ja, da bør du ta turen opp til Tom Charles og Ulla på Drengen Gårdsysteri på Brandval i løpet av sommeren.

For de som ikke er kjent i området, gjelder følgende kjørebeskrivelse:
Fra Kongsvinger, kjør vestsiden mot Brandval. Ca 1 km fra Brandval-brua, ta av mot venstre opp Tuskinn-veien. Følg veien ca 2 km, og du finner Grautstua, en liten, hvit bygning på høyre side av gården.

Se videoklipp fra åpningen av Grautstua i dag: